Снимка PixabayМлада сива вълчица преброди малко над 14 000 километра за

...
Снимка PixabayМлада сива вълчица преброди малко над 14 000 километра за
Коментари Харесай

Вълчица преброди 14 000 км в търсене на любовта

Снимка Pixabay

Млада сива вълчица преброди малко над 14 000 километра за две години из Съединени американски щати в търсене на сътрудник, заяви в. " Гардиън ", представен от вести.бг.

През януари 2018 година младата вълчица, наречена от учените ОР-54, напуща фамилията си в Орегон и пресича границата с Калифорния. Тя е с радиопредавател на каишка, подложен ѝ от учени, които учат и наблюдават животните от този заплашен в Съединени американски щати тип.

ОР-54 се скита из планини и пасища, убива добитък, с цел да се прехранва. Два пъти се връща при родителите си в Орегон. Миналата есен се насочва към Невада. Всеки ден тя изминава приблизително по 20 км в търсене на любовта.

" Напускането на фамилията е нещо обикновено за млад вълк ", споделя Амарок Уайз, биолог в неправителствения Център за биологично многообразие. " Когато вълците станат на година и половина и на две години, те напущат фамилията и се насочат в търсене на сътрудници и на лична територия ", изяснява Уайз.

В фамилията на ОР-54 нещата стоят по същия метод - татко ѝ ОР-7 години наред търси партньорка в Калифорния, преди да се върне в Орегон и да се снабди с поколение.

ОР-54 стига до най-далечната южна точка на Калифорния от всички вълци от 1924 година до момента. Миналата седмица тя е открита мъртва в окръг Шаста в Калифорния. Изследват се аргументите за гибелта на вълчицата. ОР-54, която била на три години, по този начин и не съумява да срещне сътрудник и да стане майка.

Сивите вълци са съвсем изцяло унищожени през деветнадесети и двадесети век в Съединени американски щати посредством целенасочени дейности на държавното управление. Защитници на природата и биолози се пробват да възстановят популацията, само че тя към момента е прекомерно малобройна. В Калифорния са регистрирани към 20 сиви вълка от 2011 година до момента.

Вълците търсят сътрудник, като маркират терен с урина и се връщат да го ревизират след известно време. Фактът, че ОР-54 по този начин и не си откри сътрудници и не се откри, ни навежда на мисълта, че в региона няма доста вълци, споделя Уайз.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР